Conform unui studiu intocmit de firma de avocatura americana Slater & Gordon, specializata in probleme de divort, primul an dupa casatorie nu este deloc un fel de prelungire a lunii de miere.
Partenerii descopera ca nu-si cunosc inca obiceiurile, caracterul, calitatile si mai ales slabiciunile, dar au incredere in viitor. Ei spera, dar nu sunt siguri. Cine pretinde ca primul an de casnicie inseamna al noualea cer, acela ori este o exceptie, ori nu e sincer, scrie infoniac.ru.
Anul fericirii
In al doilea an dupa casatorie, partenerii incep sa-si descopere defectele. Ei se tatoneaza reciproc, eventualele defecte ale unuia putand ajunge o obsesie pentru celalalt. Depasirea acestei perioade depinde de spiritul de toleranta al fiecaruia, iar partenerul ii poate deveni insuportabil celuilalt, pentru ceea ce nici nu te astepti: sforaie, e lacom, transpira, e morocanos, e egosit, e gelos, motaie, geme in somn, n-are haz, e badaran, e ascuns, e altfel decat a fost.
Al treilea an dupa casatorie pare sa fie cu adevarat anul fericirii. Este momentul cand partenerii isi dau seama ca formeaza o echipa, ca s-au acceptat reciproc si ca in pretuirea fiecaruia cantaresc mai mult calitatile celuilalt, decat defectele.
Studiul a avut la baza un sondaj, dar faptul ca s-au efectuat cercetat 2.000 de cupluri ii da destula credibilitate. Mergand mai departe pe baze statistice, cercetatorii au constatat ca revin conflictele in ce de al cincilea an dupa casatorie, care dupa unii este chiar anul cel mai dificil
Pragul nesigurantei
Este momentul cand cresterea copiilor devine o provocare pentru viata de cuplu, iar avocatii au observa numarul mare divorturi solicitate tocmai in acest de al cincilea an de la casatorie, sau ceva mai tarziu.
Una din coautoarele studiului, doamna Amanda McAllister, recomand