V-ați gândit vreodată că îi cumpărați copilului crenvurști sau parizer ”din cel bun” fără să știți că, de fapt, e o pastă făcută din cele mai oribile zgârciuri combinate cu atâtea chimicale, unele mai dubioase decât altele, de la cele rezultate din gândaci pisați, la altele care provoacă boli grave?
În loc să dăm câțiva lei în plus la magazinele care vând carne sau alimente “curate”, cumpărăm de la supermarket fără să citim etichetele. Ne îmbolnăvim pe noi și ne îmbolnăvim copiii aproape cu bună știință. Carne de pui sau porc injectată cu sare, lactate fără lapte, dar pline de grăsimi rele. Ciocolată fără ciocolată. Răcoritoare ”de struguri” produse de cel mai mare brand în domeniu și care nu conține struguri deloc (nici măcar pe eticheta cu ingredientele produsului). Știați că aproape toată pâinea neagră e pâine albă colorată? De ce? pentru că e mai ieftin așa. Mititei cu 11% carne. Ce e în rest? Exact ceea ce un om normal, acasă, când sacrifică un animal, aruncă drept nefolositor. Doar că noile tehnologii permit ca oasele, pielea, articulațiile să fie tocate fin și transformate miraculos în mezeluri. Iar asta punem noi pe masă doar pentru că e ambalat frumos și la îndemână pe raft.
Timp de o săptămână, PRESSALERT.ro va dezvălui câteva detalii mai puțin necunoscute și, din păcate, neplăcute despre produsele cu care ne alimentăm zi de zi. Vom oferi și ponturi legate de o hrană sănătoasă. Pentru că, nu-i așa, suntem (și) ceea ce mâncăm.
V-ați gândit vreodată că îi cumpărați copilului crenvurști sau parizer ”din cel bun” fără să știți că, de fapt, e o pastă făcută din cele mai oribile zgârciuri combinate cu atâtea chimicale, unele mai dubioase decât altele, de la cele rezultate din gândaci pisați, la altele care provoacă boli grave?
În loc să dăm câțiva lei în plus la magazinele care vând carne sau alimente “curate”, cumpărăm de l