Conducerea producătorului de blocuri ceramice Cemacon (CEON), care deţine o fabrică de producţie la Zalău, a convocat acţionarii societăţii în vederea aprobării înfiinţării companiei Cemacon Real Estate cu sediul în Cluj, care să aibă ca obiect principal de activitate cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobile proprii.
Propunerea de înfiinţare a noii societăţi a fost făcută de firma Consultanţă Andrei&Andrei, deţinută de Andrei Cionca – fondatorul Casei de Insolvenţă Transilvania, care deţine 17% din acţiunile Cemacom. La 31 decembrie, terenurile şi construcţiile din proprietatea Cemacon se ridicau la 51,6 mil. lei (11,6 mil. euro). Potrivit raportului anual al societăţii, Cemacon deţine active neproductive, precum apartamente din Clădirea Stejarul, pe care intenţionează să le valorifice.
Compania a reclasificat în bilanţ active deţinute spre vânzare cu o valoare contabilă totală de 22,45 mil. lei (5 mil. euro). Pe ordinea de zi a AGA care va avea loc la finele lunii octombrie se mai află propunerea de aprobare a pachetului de bonusare a managementului societăţii.
Cemacon încearcă în această perioadă să vândă din active pentru a face rost de bani pentru capital de lucru în condiţiile în care are datorii care totalizează 142 mil. lei şi băncile nu-i acordă alte credite. Cel mai mare acţionar al companiei este fondul de investiţii finlandez KJK, cu 29% din acţiuni. Broker Cluj deţine alte 13% din acţiuni, iar SIF Muntenia are 5,7%. Cemacon are o capitalizare de 10,4 mil. lei după ce preţul acţiunilor s-a dublat în ultimul an.
Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.10.2013
Conducerea producătorului de blocuri ceramice Cemacon (CEON), care deţine o fabrică de producţie la Zalău, a convocat acţionarii societăţii în vederea aprobării înfiinţării companiei Cemacon Real Estate cu sediul în Cluj, care să