Pe 7, 8 şi 9 octombrie, debutanţii la catedră, dar şi profesorii şi învăţătorii care nu au susţinut încă examenul de definitivat, sunt aşteptaţi la o întâlnire cu conducerea inspectoratului şcolar judeţean şi cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ.
”Vrem, în acest fel, să venim în sprijinul celor nou intraţi în sistem, prezentându-le chestiuni legate de legislaţie, de susţinerea examenelor pentru gradele didactice şi să le facem cunoscute drepturile lor. Este foarte greu să fii la început de carieră, fără ca cineva să-ţi explice toate amănuntele care ţin de activitatea concretă de la catedră. Eu îmi amintesc şi astăzi cu drag şi cu recunoştinţă de doamna Elisabeta Andrieş, care mi-a explicat în primul meu an cum se face un plan de lecţie şi o planificare”, a spus Gabriel Ploscă, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Neamţ. La această întâlnire, debutanţii vor fi repartizaţi unui mentor, un profesor cu experienţă, care îi va ajuta pe parcursul întregului an şcolar. ”Suntem la început cu organizarea reţelei de mentorat în judeţ, nu avem profesori mentori pentru toate disciplinele, dar vom încerca să repartizăm fiecare debutant unui profesor cu experienţă, care să-l ghideze la început în sistem. Acesta îl va ajuta la întocmirea documentelor şcolare, va merge în asistenţă la orele sale, discutând apoi lecţia, iar debutantul va merge în asistenţă la orele mentorului. Vrem să facem în așa fel încât acomodarea tinerilor cu sistemul să fie una cât mai uşoară”, a spus inspectorul şcolar Rodica Ciuchi, coordonatorul acestei activităţi. În judeţul Neamţ sunt în acest an mai bine de 200 de cadre didactice la început de carieră, debutanţi şi în pregătirea definitivatului.
Pe 7, 8 şi 9 octombrie, debutanţii la catedră, dar şi profesorii şi învăţătorii care nu au susţinut încă examenul de definitivat, sunt aşteptaţi la o întâlnire cu conducerea inspec