Oamenii de stiinta au analizat continutul uneia din cele mai populare mancaruri de fast food si au descoperit cam ceea ce se banuia si pana acum: nu contine numai carne.
Un studiu publicat online in septembrie in revista American Journal of Medicine, intitulat "Autopsia unor 'chicken nuggets', saraca in pui", releva ca doi chicken nuggets de la restaurantele tip fast food din Jackson, Mississippi, contineau doar pe jumatate carne, scrie CBS.
"Stim cu totii carnea alba de pui este una din cele mai bune surse de proteine slabe si ii incurajam pe pacientii nostri sa o manance", a povestit conducatorul studiului, doctorul Richard D. deShazo, de la Centrul Medical al Universitatii Mississippi din Jackson. "Insa unele companii au ales sa foloseasca un amestec artificial din parti de pui, nu carnea alba slaba in grasimi, au pus-o in aluat si au prajit-o si continua sa ii spuna pui".
Bucatelele de pui in aluat crocant au fost prelevate, disecate si marcate inainte de a fi puse sub microscop.
Primul nugget continea in proportie de 50% tesut muscular de la piept sau pulpa, ceea ce corespunde imaginii tuturor despre carnea de pui. Restul era insa compus din grasime, vase de sange si nervi, adica celulele care compun pielea si organele interne ale puiului.
Al doilea nugget avea 40% muschi, restul fiind grasime, cartilagiu si oase.
DeShazo sustine ca aceasta mancare populara la fast-food este un produs secundar din carne de pui, care contine in special din sare, zahar si grasimi. Ce este si mai rau este ca acestea se adreseaza in special copiilor, fiind gustoase si relativ ieftine.
Cercetatorii nu au precizat de la ce lant de restaurante au fost prelevate respectivele chicken nuggets.
Oamenii de stiinta au analizat continutul uneia din cele mai populare mancaruri de fast food si