3.000 de elevi, din patru judeţe, au fost convinşi să nu abandoneze şcoala, în cadrul unui proiect iniţiat de ISJ Olt, în colaborare cu inspectoratele şcolare din Braşov, Giurgiu şi Ialomiţa. Proiectul s-a ridicat la aproximativ patru milioane de euro, fiind cofinanţat prin POSDRU..
Conferinţa de închidere a proiectului „Educaţia este calea spre răspunsul la toate întrebările” s-a desfăşurat, vineri, la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” din Slatina. Este vorba despre un proiect educaţional strategic în valoare de aproximativ patru milioane de euro, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013. Beneficiarul acestui proiect a fost ISU Olt, care a avut şase parteneri: ISJ Braşov, ISJ Giurgiu, ISJ Ialomiţa, CCD Olt, CJRAE Olt, Consiliul Judeţean Olt, care a asigurat şi cofinanţarea proiectului.
Gabriela Şerban, managerul proiectului, a vorbit despre activităţile care s-au desfăşurat în cadrul proiectului, activităţi în urma cărora 3.000 de copii au fost convinşi să rămână la şcoală. În cadrul proiectului au fost implicaţi 80 de instructori de educaţie. Perioada de implementare a proiectului a fost de 36 de luni, de la 1 septembrie 2010 până la 31 august 2013.
„Au fost implicate 100 de unităţi de învăţământ din cele patru judeţe. Ca rezultate concrete, putem vorbi despre menţinerea în sistemul educaţional românesc a celor 3.000 de copii care reprezentau grupul ţintă al proiectului nostru, fiind de fapt persoane cu risc de părăsire timpurie a şcolii. În egală măsură, li s-a acordat consiliere părinţilor sau tutorilor, a fost realizat un ghid de bune practici, a fost elaborat un set de activităţi de intervenţie care au fost aplicate copiilor din grupul ţintă de către instructorii de educaţie şi de către psihologi”, a declarat ea.
„Proiectul a decurs