Evenimentul a avut loc vineri în cadrul „Săptămânii prevenirii criminalității”
Aproximativ o sută de persoane au urcat vineri după amiază pe un simulator de accidente al cărui rol a fost acela de a le arăta importanța utilizării centurii de siguranță. Evenimentul a avut loc în cadrul „Săptămânii prevenirii criminalității” şi a fost organizat de Inspectoratul Județean de Poliție Covasna. Simulatorul, de o greutate și complexitate impresionante, a fost pus la dispoziție de Autoliv, fiind adus cu un transport special de la Brașov și amplasat în fața Parcului Central din Sfântu Gheorghe. De altfel, prezența unui astfel de simulator și posibilitatea de a-l testa au reprezentat o noutate absolută pentru județul Covasna.
„Acest simulator de accidente arată, practic, cât de importantă este utilizarea centurii de siguranță. Simulatorul cumulează un impact frontal la diverse viteze, până la un maxim de aproape 30 de kilometri la oră. În general, oamenii reacționează pozitiv la a se pune într-un scenariu de impact, dar am avut și refuzuri. Concluzia este însă una generală, și anume aceea că este vitală folosirea centurii de siguranță”, ne-a declarat Șeful Biroului de Prevenire din cadrul IPJ Covasna, Tóth Sigismund.
Cu tot frigul de afară, majoritatea trecătorilor s-a oprit pentru a afla destinația aparatului, iar cei mai curajoși s-au dovedit tinerii și adolescenții. Aceștia au testat simulatorul pornind de la ideea de distracție și concluzionând apoi că, dacă la un impact de 25-30 de kilometri la oră senzația nu este deloc plăcută, e clar că lucrurile devin mai grave într-o situație reală, când viteza este cu siguranță mai mare. Dincolo de distracția zdruncinăturii și adrenalină, tinerii au admis importanța centurii de siguranță și au spus că vor ține cont pe viitor de aceasta.
„Din cauză că în clasa a șasea am avut un accident urât în care am z