Cei mai mulţi îl ştiu drept chitaristul din trupa lui Ştefan Bănică Jr. şi în urma numeroaselor colaborări cu artişti din mai toate genurile muzicale. Dincolo de asta, Nicu Patoi este unul dintre cei mai importanţi chitarişi români ai momentului cu o carieră impresionantă în care s-a diferenţiat prin stilul său unic.
Numit „interpret cu rigoare de matematician şi suflet de artist”, chitaristul s-a remarcat prin virtuozitatea şi versatilitatea sa, ajungând, anul acesta, să deschidă concertul Joe Satriani, din România, împreună cu trupa Platonic. Tot în această formulă (Adrian Ciuplea, Berti Barbera şi Răzvan Lupu „Lapi”), Nicu Patoi a cântat joi seară, la Buzău.
Evenimentul a fost inclus în turneul de promovarea al albumului „Sweet Little 6STRING” şi a reuşit să impresioneze publicul buzoian, prezent, din păcate, în număr destul de mic în No Limit.
Reporter: Vorbeşte-mi despre proiectul Platonic Band.
Nicu Patoi:Proiectul ăsta l-am început prin 1995, la Galaţi, după un periplu prin mai multe trupe gălăţene: „Voievod”, „Deja Vu” şi „Autograf”. Am ajuns la concluzia că nu sunt pe deplin satisfăcut cu muzica pe care o făceam acolo şi mi-am făcut un proiect instrumental strict cu piesele mele. La momentul respectiv, era un stil de fuziune, mai mult din rock. Îndrăznesc să spun că astăzi am ajuns să fac un jazz fusion, jazz rock.
Rep.: Cum ţi-ai ales colegii de trupă?
N. P.:La momentul 1995, am ales cei mai buni instrumentişti din Galaţi. În timp, de câte ori am refăcut formula Platonic, am continuat să aleg cei mai buni instrumentişti din ţară. Se vrea a fi un supergrup.
Rep.: Cum a fost să cântaţi în deschiderea concertului Satriani?
N. P.:Am avut bucuria şi şansa de a cânta anul acesta în deschiderea lui Joe Satriani. Nu este atât de important că am cântat în deschidere, ci că am avut o audienţă pe care mi-o do