Vineri, ca mai peste tot în lumea asta, cadrele didactice vulcănene - educatori, învăţători, profesori - au chiulit de la ore. Justificat, fiindcă a fost Ziua Internaţională a Educatorului.
E adevărat că
aceasta a căzut, de fapt, sâmbătă, dar aşa este obiceiul. Toţi cei de la catedră primesc liber. În plus, cine vrea se poate lăsa atras ca un magnet şi de cheful tradiţional, programat cu un an înainte, împreună cu suma de bani alocată, în lista de manifestări cultural-sportive întocmită de consiliul local şi ţinut la restaurantul de peste drum de colegiul tehnic.
Petrecerea a
început după-amiază, la ora trei fix, cu doamne şi domnişoare educatoare, învăţătoare şi profesoare aranjate de nu se poate şi domni profesori puşi la patru ace. Primarul Gheorghe Ile, însoţit de câţiva consilieri locali şi de funcţionari din primărie, a evocat pe scurt evenimentul şi a rostit cuvinte de sănătate şi fericire urate dăscălimii vulcănene. După care s-a pornit petrecerea. Cu tot ce include asta: cu dans, cu bucate şi cu lichidele necesare pentru ca acestea să poate să meargă mai bine pe gât. Pentru un invitat cum a fost subsemnatul, ceea ce i-a fost dat să vadă mai apoi, când şi-a plimbat privirea prin sală şi a trecut cu atenţie în revistă partea feminină, a fost un binefăcător tratament oftalmologic fără să fi fost prescris în prealabil de vreun medic.
Viceprimarul
Cristian Merişanu lucrează foarte mult cu şcolile. A spus-o el însuşi şi, pornind de aici, opinia lui este una categorică. „Fără să greşesc, zice el, eu cred că puterea dascălilor este una enormă. Dumnealor sunt singurii care, împreună cu primăria şi consiliul local, pot schimba ceva în mentalitatea oamenilor din Vulcan, pot să le redea încrederea şi curajul în ei înşişi".
Profesoara Malvine Socaci,
directoarea Colegiului Tehnic Mi