Cu totii am vrea sa devenim mai destepti peste noapte. Mai ales ca am tot auzit la televizor ca noi, oamenii, ne folosim de fapt doar o mica parte din creier. Unii contesta aceasta afirmatie, altii cred cu tarie in ea. Ce e cert insa este ca toti ne-am dori sa fim mai inteligenti.
Potrivit oamenilor de stiinta, inteligenta nu este ceva mostenit si se poate modifica in timp in functie de ce alegem sa facem, ce scoala urmam, ce profesie avem si ce alegem sa facem in timpul liber. Creierul este precum un muschi. Cu cat este mai mult pus la treaba cu atat isi mareste capacitatea de functionare. Stimulii pot face creierul mai puternic, potrivit How Stuff Works.
Specialistii recomanda mai multe metode prin care oricine isi poate "antrena" creierul crescandu-si in timp capacitatea de memorare, de relationare, de interconectare a informatiilor si de creare.
Timpul liber, folosit cu cap
Meditatia poate fi una dintre metodele prin care putem creste capacitatea cerebrala. De mii de ani oamenii mediteaza. Metodele meditatiei pot fi diferite de la o cultura la alta, de la un om la altul.
Totusi, in linii mari, acest exercitiu mental presupune un moment de liniste, introspectie, exercitii de respiratie si obtinerea unei stari de calm. Potrivit cercetatorilor care au scanat sute de creiere, se pare ca meditatia nu numai ca modifica gradul de inteligenta dar modifica si structura cerebrala. Cercetatorii spun ca meditatia influnteaza pozitiv memoria, functionarea, atentia si capacitatea de concentrare a creierului.
Creierul lui Einstein vs. creierul omului normal. Un studiu recent arata diferenta
Creierul, ca multe alte parti ale corpului uman, are nevoie de exercitii regulate pentru a-si mentine forta si vitalitatea. Astfel de exercitii pot fi facute si in timpul liber rezolvand integrame, jucand sudok