Ministerul Sănătăţii a anunţat că a găsit soluţia pentru ca cetăţenii să intre în posesia cardurilor electronice de sănătate.
Încă de la lansarea proiectului cardurilor de sănătate, medicii au refuzat inscripţionarea şi distribuirea lor către pacienţi, cardul fiind, practic, documentul ce reprezintă istoricul medical a pacientului. Medicii de familie au considerat că inscripţionarea lui în cabinetele medicale va spori şi mai mult birocraţia, astfel că au cerut Ministerului Sănătăţii să găsească o nouă soluţie. “Noi am spus de la bun început că nu suntem înpotriva folosirii cardului, ci împotriva inscripţionării. Legea care reglementează cardul electronic va fi modificată, în sensul că se va preciza că el va fi distribuit de către casele de asigurări, primării – prin Poliţia Locală – şi prin poştă. În ceea ce priveşte cititoarele de carduri cu care vor fi dotate spitalele, acum se caută cititoare speciale, care să nu necesite tastarea unui cod PIN, pentru că unui pacient în comă i-ar fi imposibil acest lucru”, a declarat medicul de familie Angela Bica, vicepreşedintele Patronatului Medicilor de Familie Neamţ.
Ministerul Sănătăţii a anunţat că a găsit soluţia pentru ca cetăţenii să intre în posesia cardurilor electronice de sănătate.
Încă de la lansarea proiectului cardurilor de sănătate, medicii au refuzat inscripţionarea şi distribuirea lor către pacienţi, cardul fiind, practic, documentul ce reprezintă istoricul medical a pacientului. Medicii de familie au considerat că inscripţionarea lui în cabinetele medicale va spori şi mai mult birocraţia, astfel că au cerut Ministerului Sănătăţii să găsească o nouă soluţie. “Noi am spus de la bun început că nu suntem înpotriva folosirii cardului, ci împotriva inscripţionării. Legea care reglementează cardul electronic va fi modificată, în sensul că se va preciza că el va fi distribuit de către casele de asi