Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul privind referendumul din 2012, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judetean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa pentru a obţine o prezenţă de minimum 60 la sută la vot, care să garanteze validarea scrutinului.
Liviu Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului din 2012, de demitere a presedintelui, de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt, aceştia fiind trimişi în judecată pentru că au introdus în urne buletine de vot pentru alegători care nu au votat şi că au semnat în locul lor.
Procurorii susţin că a coordonat un sistem informatic prin care erau transmise mesaje de fraudă la referendum, că a dispus organizarea unor tombole cu premii pentru cei care mergeau la urne şi că ar fi hotărît înființarea unor secții de votare în stațiuni turistice.
Potrivit gândul.info, în dosar procurorii au inserat şi stenograme care ar dovedi că Liviu Dragnea s-a ocupat direct de fraudarea votului.
Preşedintele executiv al PSD spune că nu ia în calcul să demisioneze din Guvern, pentru că este vorba de acuzaţii nefondate la adresa sa.
O desolidarizare completă a lui Victor Ponta de Liviu Dragnea ar însemna un semnal negativ către baronii PSD-ului. Ponta are nevoie de partid în contextul unui an electoral complicat: în 2014 urmează alegeri europarlamentare şi prezidenţiale, spune la RFI redactorul şef al Hotnews Cristian Pantazi . (audio) Cristian Pantazi, intervievat de Anca Nastase
Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul privind referendumul din 2012, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judetean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa pentru a obţine o prezenţă de minimum 60 la sută la vot, care să garanteze validarea scrutinului. @N_P