* Dividendele depind de respectarea clauzelor din contractele de împrumut cu UniCredit
* Unii brokeri avertizează investitorii în privinţa gradului de îndatorare a companiei
* Matei Filipidescu, BCR: "Listarea nu are de-a face cu datoriile companiei"
Investitorii mici au subscris, până ieri, peste 99% din tranşa care le este dedicată din oferta publică iniţială AdePlast, potrivit intermediarilor IPO-ului.
Brokerii şi Bursa de Valori Bucureşti au organizat, ieri, un alt eveniment de promovare a ofertei.
AdePlast a scos la vânzare 16,5 milioane de acţiuni, reprezentând 33,3% din capitalul social majorat al companiei în urma ofertei publice de vânzare, pentru care ar putea obţine o sumă cuprinsă între 57,8 milioane lei (13 milioane euro) şi 66,7 milioane lei (15 milioane euro).
Matei Filipidescu, şeful departamentului de Corporate Finance & Investment Banking al BCR, unul dintre intermediarii ofertei, a amintit că cifra de afaceri a AdePlast (ADE), a crescut în fiecare an de la înfiinţare, exceptând anul 2009, în care aceasta a scăzut cu mai puţin de 1%.
Domnia sa consideră această creştere ca fiind una sănătoasă: "Compania are un profit operaţional (nefiind luate în calcul amortizările) peste media din domeniu. AdePlast poate să furnizeze produsele sale peste tot în ţară, fără să treacă munţii. Productivitatea muncii este de două ori mai mare decât cea a domeniului".
AdePlast îşi propune să construiască o fabrică de vată bazaltică, cu banii din IPO.
* Andrei Rădulescu: "Investitorii trebuie să fie foarte atenţi în procesul de luare a deciziilor"
Analistul SSIF Broker, Andrei Rădulescu, recomandă investitorilor ca, înainte să subscrie în oferta AdePlast să analizeze foarte bine compania şi să ia o decizie în cunoştinţă de cauză. Potrivit domniei sale, investitorii trebuie să fie foarte atenţi în procesul de l