Reghecampf şi Contra, doi antrenori tineri, pe care îi apreciam pentru munca lor la Steaua şi, respectiv, la Petrolul, au reuşit să se facă de râs prin comportamentul, declaraţiile, tăcerile şi frustrările lor din ultimul timp. Câştigarea unui titlu nu îţi conferă dreptul să fii nesimţit. Dacă ai fost jucător de naţională, nu înseamnă că te poţi manifesta ca un golan sau ca un descreierat. Nu te poţi ascunde după performanţe sau băgându-ţi capul în tricourile tricolore pentru a jigni sau pentru a incita la violenţă. Pentru că asta fac domnii Reghecampf şi Contra prin gesturile lor exacerbate, prin discursul lor războinico-huliganic şi prin insinuările prosteşti. Toate acestea îi descalifică şi pe ei ca oameni, ca antrenori şi ca foşti fotbalişti.
Lui Reghecampf i-ar face extrem de bine un discurs moderat, o fărâmă de bun simţ, mai mult respect pentru toată lumea: şi pentru partenerii de întrecere, şi pentru public, şi pentru jurnalişti. Războaiele permanente pe care şi le creează nu fac bine nici echipei, şi nici lui însuşi. Îşi pierde energia şi concentrarea în conflicte pe care le-ar putea evita foarte uşor.
Lui Contra i-ar face extrem de bine o trecere pe la psiholog, iar asta nu înseamnă că e nebun! Dar trăieşte într-o tensiune care îl duce spre gesturi necontrolate. Şi nu e vorba de una sau două ieşiri de acest gen, ci de mai multe. Contra ne ameninţă cu plecarea din România, dar uită că în Italia, când era jucător, a fost dat afară de la Milan pentru un astfel de gest - a sărit la bătaie cu Edgar Davids. În străinătate, unde vrea să plece recidivistul Contra, astfel de derapaje se pedepsesc drastic.
Contra şi Reghecampf, naş şi fin, au nevoie de o reconciliere cu ei înşişi, de un restart al comportamentului derapant. Dacă nu îşi vor da seama că au greşit, nu au nicio şansă să ajungă acolo unde îşi doresc, într-u