Curiozitatea este una din principalele calităţi ale omului orientat către progres. Absenţa acestei calităţi transformă un individ într-un fel de „mort viu”, pentru că a încetat să mai trăiască în momentul în care a obosit să mai afle ceva nou. Dorinţa personală de a şti, ambiţia de a fi ceva mai mult decât eşti în fiecare moment trebuie să vină din interior. Un imbold ascuns care te poate face să devii mai bun.
Există foarte multă literatură în direcţia „cum să fii mai …”, însă nu ajunge să o citeşti pe toată, este nevoie de a-ţi dori în permanenţă, din interior, să fii cel mai bun în domeniul în care activezi și te pasionează şi să obţii performanţă. Mediocritatea nu poate fi un deziderat. În nici un caz pentru cei curajoşi să îşi asume propria viaţă, propriile valori. Este nevoie de curaj şi de autenticitate ca să ştii de unde porneşti şi să faci eforturi în mod constant de a deveni mai bun decât tine cel de ieri.
Dorinţa aceasta creează spaţiu pentru exprimarea talentului real şi pentru genialitate. Chiar dacă este vorba de lucruri aparent obişnuite, exprimarea capacităţii la întregul potenţial face diferenţa între indivizi: cei care pot fi înlocuiţi cu uşurinţă şi cei valoroşi cu adevărat. Performanţa deosebită, în orice domeniu de activitate, generează conştientizarea propriei valori, a impactului produs asupra celor din jur, a rolului personal.
Descoperirea sensului şi a valorii pe care o aducem în viaţa celorlalţi ne conferă nouă înşine sens, iar descoperirea acestuia ne face să devenim mai împăcaţi. Şi mai fericiţi. Dacă este să dăm acum, la final de demonstraţie, un sens şi un scop dezvoltării personale, putem trage concluzia că merită să investim pentru a ne asigura posibilitatea de a fi mai fericiţi.
Citeste mai mult pe cariereonline.ro