Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul privind referendumul de anul trecut, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa pentru a obţine o prezenţă de minimum 60 la sută la vot, care să garanteze validarea scrutinului.
Dosarul a fost adus luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, urmând să fie înregistrat la instanţă şi să se stabilească un prim termen de judecată, după repartizarea aleatorie la un complet de la Secţia penală, transmite mediafax.ro.
Dosarul privind referendumul a fost instrumentat de procurorul Lucian Papici, acesta fiind retras, din 2 octombrie, din funcţia de şef al Secţiei I din DNA. Încetarea delegării lui Papici ca şef al Secţiei de combatere a corupţiei din DNA a fost dispusă de procurorul general, după ce tot Tiberiu Niţu, în 23 septembrie, dispusese delegarea acestuia pe aceeaşi funcţie.
Vicepreşedintele PSD a spus, duminică, într-o emisiune la B1, că principala acuzaţie la adresa lui ar fi că a adus "foloase necuvenite PSD sau USL (...) constând în prezenţa la vot".
"Asta mi se pare ceva foarte grav, pentru că înseamnă că orice partid care face campanie electorală sau şeful de campanie poate să fie acuzat la un moment dat de lucrul ăsta", a mai spus Dragnea.
"Am fost acuzat că am făcut un sistem informatic şi din dosar reiese - din declaraţii sub jurământ şi alte probe - că nu am făcut acel sistem informatic. Sunt acuzat că am trimis sms-uri şi din dosar reiese că n-am trimis niciun sms. Nu prea am văzut vreo probă pe acolo. Cel mai greu lucru este să te aperi de ceea ce n-ai făcut", a adăugat Liviu Dragnea.
Vicepremierul a respins acuzaţiile că ar fi intervenit pentru schimbarea procurorului Lucian Papici din funcţia de şef al Secţiei I din DNA, acesta fiind cel care a instr