După ce în luna iulie zălăuanii de la Chicago au sărbătorit, cu multă distracţie şi mâncăruri specifice zonei noastre, cea de-a zecea ediţie a Zilei Zalăului la Chicago, tinerii zălăuani stabiliţi în oraşul american „recidivează” luna aceasta cu un alt eveniment. Este vorba despre Balul Tradiţiilor Culinare Româneşti, aflat la a doua ediţie, eveniment care, după cum anunţă organizatorii, se doreşte a fi unul de „proporţii (g)astronomice”!
Balul este organizat de Ovy Transylvanian Bakery & Catering, patiseria zălăuanului Ovidiu Pop, şi va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, la Biserica Ortodoxă Română din Chicago. Organizatorii spun că „acest eveniment vrea să retrezească gusturi şi simţiri româneşti care tind să se piardă în vâltoarea Lumii Noi: bucate ca la mama acasă, gătite după datină, cu grijă şi sârg şi petreceri cu meseni îmbrăcaţi de duminică şi lăutari, unde curg snoavele, voia bună, şi vinul”.
După ce în luna iulie zălăuanii de la Chicago au sărbătorit, cu multă distracţie şi mâncăruri specifice zonei noastre, cea de-a zecea ediţie a Zilei Zalăului la Chicago, tinerii zălăuani stabiliţi în oraşul american „recidivează” luna aceasta cu un alt eveniment. Este vorba despre Balul Tradiţiilor Culinare Româneşti, aflat la a doua ediţie, eveniment care, după cum anunţă organizatorii, se doreşte a fi unul de „proporţii (g)astronomice”!
Balul este organizat de Ovy Transylvanian Bakery & Catering, patiseria zălăuanului Ovidiu Pop, şi va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, la Biserica Ortodoxă Română din Chicago. Organizatorii spun că „acest eveniment vrea să retrezească gusturi şi simţiri româneşti care tind să se piardă în vâltoarea Lumii Noi: bucate ca la mama acasă, gătite după datină, cu grijă şi sârg şi petreceri cu meseni îmbrăcaţi de duminică şi lăutari, unde curg snoavele, voia bună, şi vinul”.