Te-ai gândit vreodată că oamenii pot fi alergici la... copii sau că bărbaţii pot rămâne însărcinaţi? Descoperă trei poveşti bizare din lumea medicală, care cu siguranţă te vor uimi.
Pemphigoid Gestationis sau alergia la... copii
Joanne Mackie, o mamă de 28 de ani din Erdington, West Midlands, face parte din cazurile bizare care le-au dat bătăi de cap medicilor. La scurt timp după naşterea primului copil, femeia a descoperit că dezvolta erupţii cutanate grave şi băşici dureroase de fiecare dată când îşi ţinea în braţe pruncul. După lungi investigaţii, medicii au descoperit că Mackie suferă de o rară boală de piele numită Pemphigoid Gestationis, care o face să fie alergică la propriul copil. Afecţiunea, întâlnită la una din 50.000 de mame, este explicată de cadrele medicale ca fiind un atac al anticorpilor, ce în mod normal protejează placenta, asupra pielii. "La început, când mi s-a spus că sunt alergică la propriul copil, am crezut că este un fel de glumă. Dar atunci când mi s-a explicat mai detaliat, am fost complet devastată. Am simţit că s-a terminat lumea, era sfâşietor sentimentul."
Şi bărbaţii pot rămâne însărcinaţi
Thomas Beatie, un transsexual din Oregon, a uimit mass-media şi nu numai cu decizia de a concepe în propriul pântec cel de-al doilea copil al familiei. Individul, care din punct de vedere fizic este bărbat, şi-a păstrat organele sexuale feminine în ciuda intervenţiei chirurgicale de schimbare de sex. Decizia a venit ca urmare a unei histerectomii suferite de soţia sa, de pe urma căreia a rămas infertilă. Sarcina a decurs ca la carte, Thomas devenind astfel primul bărbat din lume care a născut un făt sănătos. De altfel, văzând că sarcina a fost un succes, bărbatul a decis să mai poarte alte două sarcini. "Sterilizarea nu este o cerinţă pentru schimbarea de sex... Am păstrat drepturile