Viaţa i s-a schimbat radical acum şapte ani, când fiul ei, Dudu, a fost diagnosticat cu autism. Pe vremea aceea nu ştia nimic despre această boală, iar acum conduce un centru modern de terapie a pacienţilor cu tulburări în spectrul autist.
Nu au stare, comunică extrem de dificil şi rostesc primele cuvinte la o vârstă destul de înaintată. Nimeni nu ştie care sunt cauzele, dar un lucru este cert, deocamdată boala nu are remediu, singurul lucru pe care îl pot face părinţii pentru aceşti copii este terapia specializată, care să-i aducă la o stare de oarecare normalitate, stare care să le permită să meargă la grădiniţă sau şcoală şi astfel să poată fi integraţi în societate.
De profesie ziarist, Ana Dragu a lăsat deoparte meseria de jurnalist şi s-a apucat serios de recuperarea copiilor cu autism, asta după ce fiul ei a fost diagnosticat cu această boală. S-a hotărât să înfiinţeze un astfel de centru, dat fiind faptul că în Bistriţa nu exista nicio asftel de instituţie care să se plieze pe nevoile bolnavilor de autism.
"E vorba de terapii speciale de recuperare, pe lângă cele clasice pe care le oferă Direcţia pentru Protecţia Copilului şi care sunt oferite în cantitate extrem de mică, o oră pe săptămână, ori un copil cu autism are nevoie de minim 40 de ore pe săptămână dacă se pune sau părinţii îşi pun problema de a-l recupera, nu în sensul de a face autismul să dispară, ci de a se face integrarea în învăţământul de masă", spune Ana Dragu, preşedintele centrului de recuperare a copiilor cu autism, „Micul Prinţ".
„Atunci când descoperi că fiul tău este diagnosticat cu orice boală nu e foarte uşor”
Din calitate de părinte a unui copil diagnosticat cu autism, Ana Dragu nu a stat cu mâinile în sân, pasând responsabilitatea recuperării în sarcina autorităţilor, ci a decis să amenajeze un centru la Bistriţa. Nu a fost uşor, însă meseria de jurnalist i-a