Smartphone-urile au devenit tinta tot mai multor atacuri, iar hackerii reusesc foarte usor sa controleze de la distanta dispozitivele.
“Odata cu aparitia noilor sisteme de operare Android, iOS sau Windows, virusii au inceput sa-si faca simtita prezenta si pe telefoanele inteligente, insa majoritatea marilor dezvoltatori de programeantivirus au si o versiune pentru smartphone.
In cazul in care utilizatorii aleg sa nu le instaleze, cel mai bine este sa nu salveze in telefon informatii precum: numar de card, PIN, parole importante si mai ales sa nu instaleze aplicatii din alte surse decat cele oficiale.
Printre cele mai mari riscuri specifice se numara accesarea neautorizata de date si furtul informatiilor, dificultatea in localizarea dispozitivului prin GPS si imposibilitatea blocarii terminalului de la distanta, in cazul pierderii sau furtului”, au precizat specialistii de la ThePhoneGeeks, pentruZiare.com.
Hackerii pot obtine acces nelimitat la telefonul tau
Cercetatorii romani de la BitDefender au observat o crestere de 1.000% a amenintarilor pentru Android, iar Romania este in top 5 in ceea ce priveste dispozitivele infectate.
Un studiu al firmei de analiza IDC releva ca aproximativ 5 procente dintre utilizatorii de Android au o solutie antivirus instalata pe telefon sau tableta, aminteste analistul Bogdan Botezatu.
“Acest lucru duce la riscuri enorme, dat fiind faptul ca Android are acum o cota de piata de aproximativ 65% – adica doua dispozitive mobile din trei ruleaza cu acest sistem de operare. Cota de piata influenteaza extrem de mult interesul hackerilor asupra unei platforme – cu cat e mai mare, cu atat mai multe victime pot face cu un singur virus”, a spus analistul.
Expertii romani au descoperit recent un instrument creat de hackerii rusi care automatizeaza procesul de scriere a virusilor pentru Android, ceea ce