De trei zile de neuitat. De asta au avut parte dorohoienii la sfârşitul săptămânii trecute când s-au sărbătorit 606 ani de la atestarea documentară a municipiului.
Manifestările prilejuite de sărbătoarea Dorohoiului au început încă de vineri cu un concurs de pictură găzduit de Casa Municipală. O veritabilă lecţie de istorie a municipiului Dorohoi a fost oferită sâmbătă dimineaţă chiar de decanul Facultăţii de Istorie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, prof.univ.dr Petronel Zahariuc, care a venit însoţit la Dorohoi de alţi profesori ai catedrei de Istorie.
Impresionanta „lecţie” de istorie a avut loc în cadrul simpozionului „Dorohoi-străveche vatră de cultură şi civilizaţie”.
Şi cei mai tineri dorohoieni au demonstrat că vor să cunoască istoria oraşului în care locuiesc şi au participat la un concurs de istorie.
Seară toată lumea s-a mutat pe Pietonalul Ghica, acolo unde a fost amplasată scena pe care au urcat artiştii şi trupele invitate la eveniment. În ultima seară, artista Xonia şi trupa VH 2 au încins atmosfera şi i-au făcut pe cei prezenţi la spectacol să uite de frig.
“Au fost trei zile pline de tot felul de activităţi organizate pentru oameni de toate vârstele, pentru toate gusturile. Au fost activităţi sportive, cultural şi artistice. Eu sper că oamenii au fost mulţumiţi iar din ce am auzit semnalele sunt bune. Însă ceea ce îmi doresc eu cel mai mult este ca oamenii să fie mulţumiţi de tot ceea ce se întâmplă în Dorohoi. Continuă lucrările de modernizare a infrastructurii şi îmi doresc ca la finele lucrării Dorohoiul să fie unul dintre cele mai frumoase oraşe”, a declarat, la finele evenimentului, primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.
Manifestările organizate de Zilele Municipiului s-au încheiat cu un foc de artificii.
Cititi si:
Do