Publicul este cel mai important, este cel pentru care trăieşte. Oboseala nu mai contează, parcurge sute de kilometri de la un capăt la altul al ţării pentru a-şi transpune spectatorii pentru câteva ore într-o altă lume. Respectul pentru cei din sală este cuvântul care îl poate caracteriza pe marele nostru actor Florin Piersic. După ore în şir de mers, după alte ore pe scenă, a acceptat plin de amabilitate să acorde un interviu Gazetei de Sud.
Este unul dintre cei mai importanţi actori români de teatru şi film. S-a născut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj. A dat viaţă unor personaje de excepţie atât în cinematografie, în filme precum: „Ciulinii Bărăganului“ (1957), „Neamul Şoimăreştilor“ (1964), „Haiducii lui Şaptecai“ (1970), „Zestrea Domniţei Ralu“ (1971), „Colierul de turcoaze“ (1985), „Fix alert“ (2004), „Eminescu versus Eminem“ (2005) etc., dar şi în spectacole de teatru printre care se numără „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, „Oameni şi şoareci“ şi „Străini în noapte“. A primit numeroase distincţii, printre care premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în 2009, Medalia de Aur a Artelor Transilvane, iar pe 31 ianuarie 2011, la câteva zile după ce a împlinit 75 de ani, Florin Piersic a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) din Bucureşti, un spaţiu dedicat artiştilor români.
„Piersic se ţine de femei să nu cadă“
Eveniment aşteptat cu emoţie de către băileşteni. Marele actor Florin Piersic îşi anunţase prezenţa pe scena Casei de Cultură „Amza Pellea“. Aproximativ 400 de oameni aveau să ia parte la acest recital actoricesc. Şi cum un spectacol de o asemenea anvergură nu se întâmplă zilnic, emoţia se putea citi pe chipul tuturor. Sala veche a Casei de Cultură, întunecoasă şi extrem de friguroasă, era plină ochi cu aproximativ o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului