Dosarul de la Curtea de Apel Cluj, în care Agenţia Naţională de Integritate cere confiscarea sumei de 261.310 lei din averea chestorului Ioan Păcurar, fostul şef al Poliţiei Cluj, se va judeca la secret.
După ce mai bine de cinci luni, Curtea de Apel Cluj a ascuns de ochii opiniei publice faptul că pe rolul acestei instanţe se află un dosar prin care Agenţia Naţională de Integritate solicită confiscarea unei sume considerabile de bani din averea fostul şef al poliţiei clujene, chestorul Ioan Păcurar, judecătorii "recidivează" din nou.
La termenul de judecată care a avut loc, azi, judecătorul Augusta Chicişan, de la Secţia de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Cluj, a dispus ca dosarul să se judece în şedinţă nepublică. Magistratul s-a pronunţat pe baza unei cereri depuse de chestorul Păcurar, prin care solicita judecarea procesului în şedinţă nepublică având în vedere că, prin prezenţa jurnaliştilor în sala de judecată se încalcă "principiul echităţii de arme", în cadrul procesului civil. Cu alte cuvinte, fostul chestor a motivat că jurnaliştii vor mediatiza fiecare termen de judecată iar în acest mod se pune presiune pe opinia publică şi pe magistrat care nu ar putea să pronunţe o sentinţă favorabilă. La termenul de azi, Păcurar a prezentat copii după articole de presă care au fost publicate în ultima vreme, despre acest subiect.
Judecătorul Liviu Ungur de la Curtea de Apel Cluj a explicat că magistratul care judecă acest proces a aprobat cererea formulată de Păcurar, având în vedere prevederile vechiului Cod de Procedură Civilă. "S-a admis cererea formulată de Ioan Păcurar iar procesul se va judeca în şedinţă nepublică. Judecătorul şi-a motivat decizia în baza art. 121 din vechiul Cod de Procedură Civilă", a spus judectptorul Ungur.
Articolul invocat de magistrat se referă la faptul că "instanţa poate să dispună ca dezba