Procurorii DNA susţin că notele de redarea a interceptărilor telefonice rezentate evocă, fără putinţă de tăgadă, intenţia lui Liviu Dragnea de a profita de autoritatea şi influenţa sa în PSD, în scopul determinării unor persoane din partid sau anturate acestuia să-şi mobilizeze toate resursele pentru asigurarea unei prezenţe la vot care ar fi garantat validarea de către Curtea Constituţională a referendumului, inclusiv prin folosirea unor mijloace interzise de lege.
Prin încheierea nr. 66, pronunţată în şedinţa de cameră de consiliu din 03.09.2012, în cadrul dosarului nr. 20/2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei şi a dispus, printre altele, autorizarea pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 03.09.2012, până la data de 02.10.2012, inclusiv, interceptarea şi înregistrarea discuţiilor purtate în mediu ambiental de mai multe persoane, printre care şi Dude Ilie şi Răboj Daniel. În acelaşi sens, instanţa a emis autorizaţia nr. 596 din 03.09.2012 (vol. 20, fila 65).
Dude Ilie a fost membru al biroului electoral al secţiei de votare nr. 114 comuna Bragadiru (Teleorman), iar Daniel Răboj este primarul comunei Bragadiru (Teleorman).
În baza actelor de autorizare, au fost interceptate şi înregistrate dialogurile ambientale purtate de Dude Ilie cu Mitroi Marin şi Chisac Cristian-Ionel din data de 04.09.2012, în intervalul orar 15:01:49 – 15:16:30, în localitatea Bragadiru, judeţul Teleorman.
În continuare vor fi reproduse pasaje din procesul – verbal anterior menţionat:
Dude Ilie: Problema e că, uite, mi-o trimis altă de-aia (n.n. citaţie la DNA).
Mitroi Marin: Aha!
Dude Ilie: Şi … hai, aşa cum eşti, să-l prind şi eu pe Dan (n.n. Daniel Răboj). Pân’ la primărie mă duci şi mă laşi acolo. Două minute! Să vedem