CSM va lua în discuție mâine raportul Inspecţiei Judiciare având ca obiect cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de Lucian Papici, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Procurorul este cel care l-a trimis în judecată pe vicepremierul Liviu Dragnea, pe care l-a acuzat de fraudarea referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.
Raportul este trecut la poziția 51, iar ședința CSM va începe la ora 11. În solicitarea adresată CSM, procurorul Papici consideră că „afirmaţiile denigratoare făcute de primul ministru îi afectează reputaţia profesională, deoarece acestea pun la îndoială obiectivitatea sa în instrumentarea dosarelor penale, probitatea morală şi profesională”. În cererea adresată CSM, procurorul Lucian Papici susţine că, prin afirmaţiile făcute de primul ministru - din care reproduce textual "Papici a făcut dosare politice,, şi „De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii?" - se creează opiniei publice sentimentul că primul ministru, care este om politic, este în realitate cel care hotărăşte asupra menţinerii sau nu în funcţia de conducere a unui procuror, cu toate că nu are atribuţii legale în acest sens. Miting pentru SUSŢINEREA procurorilor DNA Papici şi Alexandru. Aproape 200 de protestatarii strigă: „Nițu, demisia!”, ”Vrem justiție, nu miliție!”Lucian Papici a cerut CSM să-i apere INDEPENDENŢA. DNA: "Afirmaţiile denigratoare făcute de primul ministru îi afectează reputaţia profesională"
Procurorii nu-s politicieni
”În susținerea cererii sale către CSM, procurorul Papici Lucian Gheorghe subliniază că aceste exprimări creează un potenţial de asociere a magistraţilor, ca reprezentanţi ai instituţiilor statului, cu mediul politic și consideră că modul tendenţios, aprecierile personale şi judecăţile de valoare exprimate de primul ministru îi afectează imaginea publică. Procurorul Papici Lucian Gheorghe rea