Avem create toate premisele înfiinţării în oraşul de pe Săsar a unui puternic centru naţional şi european de înot. Alături de handbal, înotul reprezintă încă o oportunitate ca oraşul nostru să iasă în faţă, în adevărata lume bună a sportului mondial. În situaţia înfiinţării unui centru de nataţie al municipalităţii, Adrian Gherghel se angajează, ca până în 2020, să aducă la Baia Mare o medalie olimpică.
Reporter: Readucerea înotului la Baia Mare? Credeam că oraşul nostru este deja un centru important în nataţia românească.
Adrian Gherghel: Mai exact, Baia Mare a fost cândva capitala sportului românesc, în principal prin două discipline: nataţie şi handbal. Suntem acum în situaţia în care avem şansa de a rescrie istoria acelor vremuri. Pe scurt, situaţia este în felul următor: La nivel de seniorat - deci, exact în momentul cel mai important pentru un club -, la Baia Mare nu se face nataţie. De aceea încerc să aduc înotul înapoi la Baia Mare. Baia Mare reprezintă un punct în nataţia românească pentru copii şi juniori, un loc foarte bun din punct de vedere al specialiştilor, după care, din cauza slabului interes şi a slabei finanţări care există pentru nataţie, înotul dispare. Practic, noi ne alegem cu investiţia în pregătire şi în momentul în care vin competiţiile importante nu mai găsim resurse să ne sprijinim sportivii. Să fim sinceri, după o anumită vârstă, sportivii se gândesc şi la ce ar putea obţine din sport şi atunci, dacă au o anumită valoare, vor pleca acolo unde vor obţine şi avantaje financiare.
Rep.: Când spuneţi avantaje financiare, mai exact, la ce vă referiţi?
A.G.: Să nu creadă cineva că vorbim de sume la nivel de fotbal sau handbal, e o mare distanţă. Mă refer la indemnizaţii de efort şi premierile care sunt reglementate la campionatele naţionale, nimic în afara legii, oricum departe de sumel