Completul de trei judecători de la Curtea Supremă format din Francisca Vasile, Iulian Dragomir şi Mirela-Sorina Popescu au motivat condamnările date în dosarul „Tranfomatorul”, în care fostul ministrul al Transporturilor a fost condamnat al cinci ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată la Completul de Cinci Judecători.
"Fiind declaraţiile unor martori direcţi, mijloacele de probă menţionate anterior au forţă probantă necondiţionată, datele furnizate putând singure să fundamenteze hotărârea. Totuşi se constată că aceste date sunt în concordanţă, se coroborează, cu ansamblul probator administrat, respectiv cu elemente susţinute în declaraţiile inculpaţilor, cu înscrisurile depuse şi cu raportul întocmit de Garda Financiară," a motivat Curtea Supremă care sunt probele înm acet dosar.
Curtea Supremă, despre „Transformatorul” lui RELU FENECHIU: „Rezultatul îl reprezintă cheltuirea IRAŢIONALĂ, în beneficiul FĂPTUITORILOR, a banilor publici”
"Inculpatul Relu Fenechiu, audiat de instanţă, a recunoscut faptul că piesele livrate nu erau noi susţinând că: nu toate piesele livrate erau noi, iar cele ce nu au fost livrate ca fiind noi, aveau o vechime de cel mult 10 ani. Produsele livrate către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Electrica Moldova proveneau de la companii care au fost privatizate şi care nu le mai foloseau. Inculpatul a susţinut că în stocurile fostelor fabrici de stat existau depozite cu produse nefolosite ambalate, faţă de care nu a putut preciza dacă au fost sau nu noi şi acestea constituiau baza vânzărilor grupului Fene. Inculpatul a mai arătat că niciodată nu a procurat piesele livrate către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Electrica Moldova de la persoane fizice. Inculpatul a susţinut că plăţile se efectuau prin virament bancar, cerea furnizorului d