Scris de Veronica Bursaşiu - Şi-a început activitatea de cercetare în laboratorul de Pedologie şi Îmbunătăţiri Funciare, înfiinţat şi condus de către familia Colibaş.
Pe atunci cel mai puternic laborator din reţeaua Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Şişeşti” din Transilvania.
În urmă cu 30 de ani, tânărul din Cuţa, Cornel Domuţa, absolvea Facultatea de Agricultură din cadrul IANBucureşti cu dublă repartizare în cercetare şi producţie. Aceasta i-a facilitat angajarea la Staţiunea de Cercetări Agrozootehnice Oradea la 1 noiembrie 1983. Acest moment a dorit universitarul şi membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă, Cornel Domuţa, să-l marcheze. Alături de invitaţi, oameni dragi, colegi din cercetare, universitari orădeni, dar şi din Cluj Napoca, rude, prieteni, Cornel Domuţa şi-a lansat cartea Cercetător în agricultura Crişanei. Evenimentul a avut loc vineri, la Hotel Forum Continental, iar invitat special la lansare a fost preşedintele Consiliului Judeţean Cornel Popa. Cartea adună proiectele de cercetare câştigate s-au depuse în regim competiţional de Cornel Domuţa. „Mă bucură şi mă onorează invitaţia lui Corenel Domuţa. Se pare că a venit momentul să ne adunăm din ce în ce mai mult către această citadelă care este Universitatea Oradea. Inima ne bate ceva mai accelerat legat de destinele Universităţii”, a spus preşedintele Cj Bihor, care a îndemnat asistenţa, în majoritate formată din universitari să nu ezite să susţină „Universitatea şi viaţa ei. Să nu aveţi rezerve!”, a spus Cornel Popa. Şeful judeţului a vorbit apoi despre omul zilei, Cornel Domuţa, la care a apreciat atât „ochiul minţii, cât şi inima mare”. Conştient că cercetarea trece prin momente grele din cauza subfinanţării, Cormel Popa i-a îndemnat pe cei prezenţi să creadă că vor veni şi momente mai prielnice pentru cercetare. „Nu ştiu de ce nu putem înţelege că fără cerce