Primul „MasterChef” al României e pe val. După ce şi-a deschis un studio de gătit în Capitală, Petru Buiuca a bătut palma cu Gheorghe Hagi pentru a conduce localul pe care acesta îl deţine în Constanţa. Tânărul bucătar se ocupă acum de meniu şi a conceput o reţetă de pizza specială pentru fostul fotbalist.
Pentru Petru Buiuca (24 de ani), tânărul originar din Constanţa, „MasterChef" a fost începutul unei noi vieţi. După ce a câştigat prima ediţie a concursului culinar de la PRO TV, acesta a ajuns să fie printre cei mai căutaţi bucătari din ţară. În această vară şi-a deschis propriul studio de gătit, „Hot", într-un mall bucureştean, iar acum a ajuns să facă legea în pubul lui Gică Hagi din Constanţa.
Petru a fost însărcinat de celebrul fotablist să schimbe „faţa" localului şi să se ocupe de tot ce presupune lansarea acestuia pe piaţă.
„Cei de la «H10» au cerut sfatul unor profesionişti, iar aceştia le-au povestit cum lucrez şi aşa au ajuns şi ei să colaboreze cu mine. Pe Gheorghe Hagi l-am cunoscut în biroul firmei şi ne-am înţeles rapid datorită modului de gândire comun şi viziunii asupra proiectului", a povestit acesta.
Imediat ce a înţeles ce îşi doreşte Hagi de la el, Petru a şi trecut la treabă, mai ales că timpul pe care îl are la dispoziţie este unul destul de scurt. Lansarea oficială a pubului „H10" este programată pentru 12 octombrie, la Constanţa.
„Momentan am foarte mult de muncă aici. Una dintre responsabilităţile mele o reprezintă atât angajarea unui nou bucătar şef, precum şi instruirea întregului personal de bucătărie. În plus, trebuie să creez tot meniul. Nu lipsesc salatele, pizzele, plăcintele cu carne, dar am rămas şi cu influenţe italieneşti, franţuzeşti", a declarat acesta.
Chiar dacă de când stă în Constanţa pentru a se ocupa de „H10" se simte foarte bine şi a profitat că se află din nou alături