Toamna organismul trebuie să facă faţă schimbărilor bruşte de temperatură şi să reziste răcelii şi gripei. Află cum să îţi pregăteşti organismul pentru anotimpul rece.
- Consumă struguri şi prune, ambele fiind o sursă importantă de antioxidanţi.
- Consumă, de asemenea, coaja fructelor roşii şi galbene (mere, gutuile, pere, prune). În toate acestea se găsesc carotenoizi care au rol important în întărirea imunităţii, dar şi în lupta cu radicalii liberi.
- Mănâncă zilnic câte 10 nuci, datorită aportului de acizi graşi polinesaturaţi omega 3.
- Tot ca o sursă de acizi graşi omega 3 consumă zilnic seminţele de in.
- Pentru a scăpa de toxinele acumulate în organism trebuie să ai un aport de fibre zilnic de 30-40 gr., pe care le poţi obţine din rădăcinoase proaspete (ţelină, pătrunjel, sfeclă roşie, morcov) şi cereale intregrale.
- Consumă cât mai multe alimente picante (ceapă, ustutroi, ardei iute, piper, hrean, boabe de muştar, sau chiar muştar).
- Bea un pahar de vin fiert cu scorţişoară şi piper.
- Fă o cură cu fructe de goji, 60 gr. zilnic dimineaţa înainte de masă cu jumătate de oră.
- Urmează o cură cu măceşe până la 100 g. zilnic se poate amesteca şi cu miere.
- De asemenea urmează cure cu: ghimbir, rădăcini de ginseng, aloe vera, ouă de prepeliţă, oţet de mere, ceai de busuioc sau cimbru.