Compania Naţională pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) are numai în ultimii trei ani peste un milion de amenzi date pentru lipsa rovignetei, care nu au fost achitate. Ministrul Dan Şova a spus că are o iniţiativă legislativă pentru care persoanele care nu au plătit aceste amenzi să poată fi executate silit de Finanţe, prin poprire pe conturi sau pe venituri.
"În momentul acesta, pentru amenzile din rovinietă care nu se achită se merge pe linia proceselor şi recuperărilor în instanţă. Noi avem o propunere care se află acum pe circuitul legislativ, o să vedem şi cu colegii de la Finanţe, pentru că la CNADNR de-a lungul ultimilor trei ani s-au strâns peste un milion de amenzi pentru neplata rovinietei, neachitate. Am propus ca până la urmă aceste amenzi să treacă la Ministerul de Finanţe, prin Codul de procedură fiscală, să vedem dacă o să fie de acord şi Ministerul de Finanţe. Trebuie să găsim o soluţie", a spus Şova.
În ceea ce priveşte creşterea preţului rovinietei, Şova a precizat că această majorare se referă în special la vehiculele comerciale care tranzitează România, acolo unde tarifele sunt cele mai mici din UE. "Rovinieta pe an creşte de 28 la 32 (Euro - n.r.), din câte am văzut propunerea care a venit de la CNADNR. Dar creşterea în general se referă la cei care au rovinietă pe 7 sau 10 zile. Asta nu se referă la cetăţenii români care au un autoturism proprietate personală, ci la creşterea rovinietei pentru vehiculele comerciale care tranzitează România, pentru că sunt tarife foarte mici în comparaţie cu orice alt stat UE", a spus Şova.
Compania Naţională pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) are numai în ultimii trei ani peste un milion de amenzi date pentru lipsa rovignetei, care nu au fost achitate. Ministrul Dan Şova a spus că are o iniţiativă legislativă pentru care persoanele care nu au pl