Iurie Darie a devenit cunoscut prin rolurile sale de succes din filme precum "Băieţii noştri" (1959), "S-a furat o bombă" (1961), "Vacanţă la mare" (1962) sau "O zi la Bucureşti" (1986) şi a uimit o ţară întreagă cu talentul său actoricesc. Cu toate acestea, maestrul a avut şi o altă pasiune, povestită pe larg, în EXCLUSIVITATE pentru ziarulring.ro, de către Anca Pandrea.
Iurie Darie desena extrem de frumos încă din copilărie, iar talentul său a fost extrem de apreciat de directorul unei edituri din Bucureşti.
"De mic a avut această pasiune, pentru că mama sa nu l-a certat niciodată, chiar dacă el desena pe pereţi cu cărbune. Chiar îmi aduc aminte că a desenat cu ambele mâini odată, în direct. Avea emisiune, duminca dimineaţa, unde desen şi în timpul acesta povestea copiilor", a declarat Anca Pandrea.
"Era revista lui Nel Cobar, cu desene şi poveşti pentru copii. Iura era pe atunci la Timişoara, elev. A văzut revista, i-a plăcut, a făcut mai multe desene şi le-a trimis la Bucureşti. Iar domnul Nel Cobar i-a răspuns: << Ai talent, continuă! >>. Când a venit la Bucureşti, cu sora şi mămica lui, s-a dus la această editură. Domnul Cobar a rămas uimit atunci când l-a văzut, crezând că era cu mult mai în vârstă. Era un copil de 18 ani care desena extraordinar", a mai mărturisit aceasta.
Fenomene PARANORMALE acasă la Anca Pandrea: "E IURA!"
"Iura mi-a povestit că se semna << IU. DA. >>", a spus Anca Pandrea, zâmbind.
În urma trecerii sale în nefiinţă, Anca Pandrea a păstrat cu multă dragoste toate cărţile cu desene ce îi aduc aminte de dragostea vieţii sale şi le-a expus în casa lor. O mare parte dintre acestea doreşte să le expună la teatru, fiind convinsă că lumea va aprecia talentul ascuns al maestrului Iurie Darie.
Anca Pandrea îşi