Contractul dintre Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi firma care construia bazinul didactic de înot din Slatina a fost reziliat, urmând să fie reluată licitaţia pentru finalizarea obiectivului. Primarul Slatinei a declarat că, dacă până la finalul anului nu vor reîncepe lucrările, va solicita preluarea şantierului şi finalizarea investiţiei cu bani de la bugetul local.
Minel Prina a precizat că decizia rezilierii contractului pentru bazinul didactic de înot a venit în urma descoperirii unor neconformităţi în execuţie. El a arătat că nu tot ceea ce era în documente corespundea cu ceea ce se găsea pe teren. În plus, între timp, constructorul a intrat în insolvenţă.
„În urma nenumăratelor întâlniri pe care le-am avut cu conducerea Companiei Naţionale de Investiţii, cei care realizează acest obiectiv pentru slătineni, a reieşit că trebuie să rezilieze contractul cu fostul constructor şi să reia licitaţia. În momentul de faţă, avem informaţii că documentaţia s-a transmis către SEAP, urmând ca anunţul de licitaţie să apară, să fie ofertanţi şi, cât mai curând, să se încheie un contract. Sper ca, într-o lună, să putem spune că am reînceput lucrările la bazinul de înot, cu atât mai mult cu cât majoritatea lucrărilor sunt de interior şi deci se poate lucra şi în sezonul rece. Dorinţa mea este ca acest bazin de înot să se finalizeze cât mai repede”, a declarat primarul Slatinei.
Minel Prina a mai precizat că investiţia pentru ce mai este de făcut la bazinul de înot se ridică undeva la 1,5 milioane de lei, fără TVA.
Opţiune pentru finanţare din bugetul local
Singurele investiţii finanţate cu bani de la bugetul local, la bazinul de înot, sunt racordarea la utilităţi şi eliberarea terenului în vederea construirii. Cu toate acestea, Prina a precizat că, dacă până la finalul anului nu vor reîncepe lucrările, va solicita pre