Daniel Burlan şi Alexandru Braia, foştii şefi ai Unităţii Miniere de Carieră Peşteana, vor să fie repuşi în funcţiile pe care le-au deţinut până în iulie 2013. Ambii au contestat deciziile în instanţă, însă niciuna din cauze nu a primit un termen. Surse din cadrul Complexului Oltenia au confirmat că se încearcă o negociere cu aceştia, pentru a aplana conflictul pe cale amiabilă, însă deocamdată nu s-a ajuns la un consens. Braia vrea înapoi director la UMC Peşteana, în timp ce Burlan solicită revenirea pe postul de inginer şef mecanic la subunitatea respectivă, ambii solicitând şi despăgubiri. Problema este că atât unul, cât şi celălalt au fost înlocuiţi din funcţii la expirarea perioadei de probă, conducerea CEO constatând că „nu corespund din punct de vedere profesional” posturilor ocupate.
Alexandru Braia şi Daniel Burlan, fostul director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, au fost schimbaţi din funcţiile pe care le deţineau la UMC Peşteana în 22, respectiv 23 iulie, în urma unor decizii luate de Directoratul companiei. Ambii au spus că schimbările au la bază cu totul alte criterii decât cele profesionale, insinuând o mică vendetă a conducerii Complexului Oltenia sau, în cazul lui Alexandru Braia, o răzbunare politică, el fiind unul dintre ultimii directori susţinuţi de Partidul Naţional Liberal în cadrul companiei. Totodată, au spus că vor contesta deciziile de schimbare din funcţiile deţinute, Braia din cea de şef al UMC Peşteana şi Burlan din cea de inginer şef mecanic la subunitatea respectivă.
O lună mai târziu, pe 19 şi 21 august, au apărut două procese pe rolul Tribunalului Gorj, în care Braia şi Burlan solicită anularea deciziilor de eliberare din funcţie date de conducerea CEO, „reintegrarea pe postul deţinut anterior şi obligarea la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate şi reactualizate”.
Procesele nu au primit n