Viorel Cerbu, propus adjunct al şefului Secţiei de combatere a corupţiei din DNA, arată în proiectul său de management că vrea continuarea promovării "bunei colaborări" cu instituţii ca Serviciul Român de Informaţii, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă sau Direcţia Generală Anticorupţie.
În proiectul lui Viorel Cerbu, "un prim obiectiv" este asigurarea continuităţii şi stabilităţii în cadrul Secţiei prin "continuarea proiectelor aflate în curs de derulare" şi prin "conservarea practicilor de lucru care şi-au dovedit eficienta în activitatea de urmărire penală", dar şi prin "supravegherea atentă" a dosarelor în care s-a scurs o perioadă mai mare de şase luni de la începerea urmăririi penale sau de un an de la sesizare.
Cerbu mai arată că vrea perfecţionarea abilităţilor procurorilor de elaborare a unui plan de anchetă eficient "capabil să permită clarificarea unei palete cât mai largi de versiuni de anchetă".
"În egală măsură, este necesar ca procurorii din secţie să conştientizeze responsabilitatea eşecului cauzat de necunoaşterea sau neutilizarea instrumentelor judiciare de investigaţie pe care le au la dispoziţie sau de punerea în aplicare a unui plan de anchetă pregătit insuficient, cu atât mai mult cu cât, prin trecerea timpului, opţiunea de a urma o strategie greşită face imposibilă reluarea cercetărilor cu şansele existente iniţial", se menţionează în proiect.
Un alt obiectiv al celui propus pentru funcţia de adjunct al şefului Secţiei de combatere a corupţiei din DNA îl reprezintă creşterea calităţii actelor de urmărire penală, respectiv a scăderii procentului de achitări înregistrate anul trecut şi diminuarea cazurilor de admitere de către instanţe a plângerilor formulate în cadrul procedurii prevăzute de art. 278 C.p.p (plângere contra actelor procurorului).
Pentru îndeplinirea acestor obiective, Viorel Cerbu a