Mulţi se miră sau strâmbă din nas atunci când aud de existenţa acestui preparat, însă gustul de excepţie face ca dulceaţa de ceapă roşie să ia o poziţie bună în clasamentul celor mai bune dulceţuri.
Iată cât de simplu se prepară:
INGREDIENTE
- 500 g zahăr
- 1 kg de ceapă roşie
- 40 ml oţet balsamic
- 4 linguri de ulei
- 300 ml de vin roşu sec
- un praf de sare
- 1 lingură de amestec de condimente: chimen, scorţişoară, cuişoare, coriandru
MOD DE PREPARARE
Ceapa se curăţă şi se taie felii subţiri. Se ia o cratiţă adâncă, în care se pune uleiul la încins, alături de 5 linguri de zahăr, care se vor carameliza rapid. Peste un MINUT(nu lăsăm zahărul să se ardă), se adaugă ceapa pentru a se căli. În momentul în care ceapa a căpătat un aspect auriu, se adaugă puţină sare şi se stinge cu vinul roşu. Focul nu se închide.
Mai apoi, se adaugă oţetul balsamic şi zahărul rămas şi se lasă la fiert la foc mic, preţ de 35 de minute, până când compoziţia capătă un aspect mai gros.
Se adaugă mixul de condimente, se amestecă bine cu o lingură de lemn şi se stinge focul.
După ce se răceşte, dulceaţa se toarnă în borcane de sticlă.
Se serveşte cu friptură, murături sau legume fierte.
POFTĂ BUNĂ!
Foto articol caietulcuretete.com
Mulţi se miră sau strâmbă din nas atunci când aud de existenţa acestui preparat, însă gustul de excepţie face ca dulceaţa de ceapă roşie să ia o poziţie bună în clasamentul celor mai bune dulceţuri.
Iată cât de simplu se prepară:
INGREDIENTE
- 500 g zahăr
- 1 kg de ceapă roşie
- 40 ml oţet balsamic
- 4 linguri de ulei
- 300 ml de vin roşu sec
- un praf