Desi aveau incredere deplina in ciupercile pe care le cumparau de la o familie care cultiva „champignon” de ani buni, cateva persoane au ajuns in spital cu intoxicatie tocmai de la aceste ciuperci. I s-a intamplat unei familii din Hlipiceni, sase persoane simtindu-se rau dupa ce au mancat ciupercile cumparate de la cultivatorul respectiv. Au acuzat dureri abdominale, ameteli, varsaturi, atat cei mai tineri membri ai familiei, cat si cei mai varstnici. Doi copii, de 15 si 17 ani, parintii acestora, de 40 si 41 de ani, precum si bunicii lor, de 81 si 82 de ani, au fost internati in Spitalul Judetean „Mavromati” pentru tratament si supraveghere medicala.
Nu sunt primele cazuri de acest fel internate in ultimele saptamani la unitatea medicala judeteana, doar ca pana acum problemele digestive au fost constatate in urma consumului de ciuperci de padure.
„Pentru cei care vor sa consume ciuperci, cel mai sigur este sa le procure din unitatile comerciale. Ciupercile de cultura comercializate in unitatile alimentare sunt sigure. Despre ciupercile de padure nu se poate spune acelasi lucru. Am avut pacienti care spun ca de o viata culeg ciuperci si le cunosc foarte bine si totusi au ajuns la spital intoxicati din cauza acestora. Cat despre ciupercile de cultura cumparate direct de la diverse persoane, nu stiu ce sa spun. Teoretiic ar trebui sa fie sigure, dar s-a vazut ca si de la acestea pot fi probleme”, a declarat un cadru medical de la Spitalul Judetean „Mavromati”. (Aurora Dimitriu) Desi aveau incredere deplina in ciupercile pe care le cumparau de la o familie care cultiva „champignon” de ani buni, cateva persoane au ajuns in spital cu intoxicatie tocmai de la aceste ciuperci. I s-a intamplat unei familii din Hlipiceni, sase persoane simtindu-se rau dupa ce au mancat ciupercile cumparate de la cultivatorul respectiv. Au acuzat dureri abdominale, ameteli, varsatu