Valoarea nutritivă a fulgilor de porumb este aproximativ ca şi cea a porumbului gătit. Pe lângă beneficiile nutritive, porumbul vine şi cu beneficii din punct de vedere al sănătăţii. Este foarte bun pentru formarea celulelor noi, pentru a preveni defectele de sarcină, cancerul de colon şi problemele de inimă.
Ingrediente:
- 400 gr amestec fulgi de porumb cu fructe uscate şi musli;
- 100 gr zahăr;
- 125 gr unt;
- 100 ml frişcă lichidă;
- 3 linguri miere;
- scorţişoară.
Mod de preparare:
Zahărul se caramelizează pe foc, apoi se adaugă untul bucăţi şi se lasă pe foc până când caramelul se topeşte. Se ia de pe foc şi se adaugă frişca, mierea şi scorţişoara.
Acest amestec se toarnă peste amestecul de fulgi de porumb şi se amestecă bine.
Se tapeteaza o tava cu hârtie de copt, se pune compoziţia, apoi se dă la cuptorul încins 20 de minute. Când se scoate tava se taie în formă de batoane, apoi se lasă în tavă să se răceacş.
Se pot servi cu lapte cald. Tags: cereale integrale musli fulgi de porumb fructe uscate zahar unt frisca lichida miere scortisoara
Valoarea nutritivă a fulgilor de porumb este aproximativ ca şi cea a porumbului gătit. Pe lângă beneficiile nutritive, porumbul vine şi cu beneficii din punct de vedere al sănătăţii. Este foarte bun pentru formarea celulelor noi, pentru a preveni defectele de sarcină, cancerul de colon şi problemele de inimă.
Ingrediente:
- 400 gr amestec fulgi de porumb cu fructe uscate şi musli;
- 100 gr zahăr;
- 125 gr unt;
- 100 ml frişcă lichidă;
- 3 linguri miere;
- scorţişoară.
Mod de preparare:
Zahărul se caramelizează pe foc, apoi se adaugă untul bucăţi şi se lasă pe foc până când caramelul se topeşte. Se ia de pe foc şi se adaugă frişca, mierea şi scorţişoara.
Acest amestec se toarnă peste amestecul de fulgi de poru