Iniţiatorii proiectului au trasat funcţiunile care ar urma să fie cuprinse: zone dedicate IT-ului, spaţii de cercetare, medicale, rezidenţiale, de birouri şi comerciale. Se caută bani.
După ce au realizat un prim plan al dezvoltării, promotorii orăşelului-proiect au pornit la vânătoare de fonduri, parteneri şi investitori. Deocamdată, la un târg în München.
Pe hârtie, orăşelul inovării se împarte în mai multe zone: au fost trasate mai multe arii rezidenţiale, dar şi "city"-uri: IT City, Bio City, Energy City (cu spaţii dedicate cercetării, alături de universităţi, pe teme legate de energia regenerabilă). Mai apar zona medicală, un cartier pentru activităţile de educaţie, un muzeu al ştiinţei şi birouri, iar o zonă de comerţ şi agrement bordează la est harta orăşelului. De asemenea, o zonă de industrii creative este prevăzută în plan. Amintim că în Dealul Lomb (una dintre zonele avansate ca posibile locaţii) primăria are în derulare proiectul Centrului de Industrii Creative din Cluj, care urmează să aibă spaţii pentru producţia de film, birouri pentru producţie media şi alte tipuri de birouri, un studio de film, spaţiu multifuncţional şi ateliere de creaţie. Aici, primăria deţine 200 ha de teren disponibil, anterior dedicat unui alt proiect-gigant: cartierul Lomb, eşuat înainte să înceapă construcţia sa.
Proiectul Cluj Innovation City (CIC), anunţat ca parteneriat între mediul privat, clusterul Cluj IT, autorităţi locale şi mediul academic, nu are încă nici un buget de lucru şi nici teren alocat oficial, dar deocamdată iniţiatorii săi se află în vizită la Munchen în căutare de investitori. Asociaţia Cluj IT Cluster, Consiliul Judeţean şi cel Local şi administratorul parcurilor industriale ale judeţului, Tetarom, vor participa în perioada 7-9 octombrie la Târgul Investiţional Internaţional Expo Real München, unde ar trebui să fie promovate proiecte