Avem nevoie vineri de victorie la scor ca să întărim golaverajul pentru situaţia în care ajungem la egalitate de puncte cu Turcia la finalul preliminariilor: statistica spune însă că selecţionerul nu va risca, cel mai probabil, cu o formulă "de asediu", iar 4 din cei 7 mijlocaşi convocaţi sînt cu profil defensiv!
Piţi se află la al treilea mandat pe banca României şi cel mai aproape, în acest moment, de o calificare la un Mondial. Din 1998 pînă acum, în perioada ca selecţioner, Piţi a avut 11 ocazii de-a înfrunta reprezentative din ultimul eşalon al fotbalului, asemănătoare valoric Andorrei.
Va renunţa acum la stilul consacrat, cu doi mijlocaşi defensivi?
Jucam ofensiv, dar aveam şi cu cine!
Şi la finele anilor '90, cînd aborda partidele cu două vîrfuri clasice la start, şi în perioada recentă, cînd foloseşte un singur vîrf şi trei mijlocaşi ofensivi, Piţurcă a fost adeptul folosirii din start a doi închizători, indiferent de adversar. Dar vineri, cu Andorra, ne-ar trebui un scor-fluviu!
În doar două meciuri contra "piticilor" selecţionerul a mizat pe o linie de mijloc în care se regăsea, lîngă închizător, un mijlocaş coordonator, cu aptitudini de atac. Ce-i drept, ambele întîlniri erau înainte de 2000, cînd în lot se găseau Hagi sau Cătălin Munteanu, soluţii tehnice mai greu de identificat azi.
5 din 11 sub 3-0
Cea mai mare victorie contra acestui fel de adversar a fost 7-0 cu Liechtenstein în 1998, cînd nu s-au folosit doi închizători. În trei partide am reuşit 4-0, în două am încheiat 3-0, iar în celelalte cinci n-am putut înscrie mai mult!
Indiferent că a fost vorba de amicale sau meciuri cu miză din preliminarii, "tricolorii" ultimilor ani nu s-au consacrat ca o reprezentativă "nemiloasă".
"Nu e o soluţie introducerea în echipă a mai multor atacanţi, nu aşa devenim