Sucevenii vor avea căldură în această iarnă, dar numai dacă aleşii locali vor aproba ca noul preţ de producere a gigacaloriei să fie de 445 de lei.
Problema asigurării căldurii în locuinţele celor 22.000 de familii racordate la Termica, dar şi în şcolile şi grădiniţele care depind tot de sistemul centralizat, a fost intens discutată ieri, la sediul Primăriei Suceava, de către primarul Ion Lungu şi consilierii locali ai USL şi PDL.
Acestora le-a fost prezentată scrisoarea oficială a administratorilor judiciari de la Termica, care spun că nu vor furniza căldură şi apă caldă în măsura în care nu se aprobă preţul aprobat de ANRSC.
„Creditorii majoritari nu sunt de acord ca SC Termica SA să îşi continue activitatea în pierdere, acest lucru diminuând drastic şansele de a-şi recupera creanţele cu care sunt înscrişi la masa credală”, se spune în adresa oficială transmisă vineri Primăriei Suceava.
În urma consultărilor de ieri dimineaţă, aleşii locali au căzut de acord în privinţa necesităţii de a accepta majorarea tarifului de producere a energiei termice:
„Am avut discuţii constructive cu grupul de consilieri şi marţi vom avea o discuţie cu administratorul judiciar de la Termica. Responsabilitatea noastră este de a da căldură sucevenilor şi sunt convins că miercuri vom găsi o soluţie în Consiliul Local, astfel încât pe 15 octombrie să putem da drumul la căldură”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
445 de lei, noul preţ al gigacaloriei furnizate de Termica
Şedinţa extraordinară de Consiliu Local care va avea loc miercuri, 9 octombrie, va avea ca principal subiect de discuţie majorarea preţului de producere, transport şi distribuţie a agentului termic produs de Termica Suceava la 445 de lei.
Preţul actual, de 297 de lei/gigacalorie, este cel care a fost stabilit de ANRE pentru situaţia producerii energiei termice în cog