Fără îndoială, dl. Purcaru Stamin pricepe ceva din ce se întâmplă în industria minieră. Din acest motiv, mai mult ca sigur, şi pesediştii l-au scos de la naftalină şi – după ce în urmă cu ceva ani a condus Compania Huilei (mai bine ca alţii, dar în mod cert mai slab ca dl. Surulescu) – l-au propulsat în fruntea Consiliului de Administraţie (CA) al Complexului Energetic Hunedoara, ca preşedinte. Aceasta nu mai e o ştire din simplul fapt că s-a întâmplat de ceva vreme, prin hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) nr. 12 din 30.07.2013.
Pentru numirea d-lui Purcaru la CEH s-au dus lupte grele. Pe de o parte, pesediştii au tras tare de tot. Funcţia de preşedinte al CA a fost ocupată iniţial, după cum ştiţi, de către dl. Purcaru Dănciulescu Cristinel, reprezentant PNL. Pe de altă parte, conducerea centrală a Partidului Social Democrat nu s-a arătat încântată de propunerea venită din teritoriu cu numele d-lui Purcaru Stamin pentru simplul motiv că, deşi PSD a pierdut puterea pentru o lungă perioadă de timp, dumnealui a rămas agăţat în diverse funcţii de conducere inclusiv în acea perioadă când PSD a fost în opoziţie. Cum ar veni, dl. Purcaru Stamin a rămas la putere. Ca să nu spunem că a pactizat cu guvernarea portocalie, căci tare urât ar suna pentru dumnealui.
Ca un argument final, s-a apelat la nişte săpături aproape arheologice, care au scos la iveală adeziunea iniţială a d-lui Purcaru Stamin la PSD. Şi, astfel, conducerea centrală a partidului s-a lăsat convinsă că dl. Stamin e un pesedist vechi, care a suferit cot la cot cu întreg partidul, şi care musai trebuie cocoţat în vârful CEH. În realitate, dl. Purcaru nu-i decât un om căruia i-a plăcut foarte mult să conducă pe vremea PSD, şi a ţinut vânjos de scaun inclusiv pe vremea guvernării portocalii.
Realist vorbind, nici pesediştii nu ştiu exact ce vor. Dl. Purcaru,