Fiecare țară UE își administrează singură imigrația și nu există un sistem de cote la nivel european.
Miniștrii de interne ai Uniunii Europene se reunesc vreme de două zile la Luxembourg având ca temă urgentă de discuții modificarea politicii UE a imigrației, în urma tragediei din largul insulei italiene Lampedusa, unde scufundarea unei nave cu imigranți ilegali africani a făcut cel puțin 232 de morți. Discuțiile au loc pe fundalul unui val de critici și atacuri indignate sau sarcastice ale presei din toată Europa împotriva absenței unei politici comune a imigrației. De la Bruxelles, Dan Alexe.
Miniștrii de interne ai Uniunii Europene se reunesc vreme de două zile la Luxembourg având ca temă urgentă de discuții modificarea politicii UE a imigrației, în urma tragediei din largul insulei italiene Lampedusa, unde scufundarea unei nave cu imigranți ilegali africani a făcut cel puțin 232 de morți.
Discuțiile au loc pe fundalul unui val de critici și atacuri indignate sau sarcastice ale presei din toată Europa împotriva absenței unei politici comune a imigrației.
In momentul de față, fiecare țară UE își administrează singură imigrația și nu există un sistem de cote la nivel european. Președintele Parlamentului European Martin Schulz a fost ultima voce importanta care a cerut, luni, instaurarea unui asemenea sistem de cote.
In 2012, 102.700 cereri de azil au fost acceptate in UE, dintre care două treimi în Germania, Franța, Anglia, Suedia și Belgia.
Din ce în ce mai multe voci cer însă modificarea “regulamentului de la Dublin“, care obligă imigranții ilegali să ceară azilul în prima țară a UE în care au pus piciorul.
Asta face ca presiunea cea mai mare a imigrației ilegale să fie exercitată pe țările din sud : Grecia, Italia, Spania, care sînt și cele mai atinse de criza economic