Din această toamnă, bistriţenii au la dispoziţie un „parc european cu iz de grădină englezească”, cum îi place să spună primarului Ovidiu Creţu. Toată lumea laudă felul în care arată Parcul Municipal, însă toţi se gândesc la acelaşi lucru: cât timp vor rezista lucrările făcute aici?
În toamna anului 2011, Primăria Bistriţa a dat startul lucrărilor de modernizare a Parcului Municipal. Muncitorii nici nu şi-au început bine treaba că au şi apărut cârcotaşii care reclamau diverse probleme: că primăria măcelăreşte copacii, că dispar aleile, că din cauza prafului se uscă frunzele copacilor şi iarba, etc.
Lucrările au fost finalizate în această toamnă, fiind făcute cu jumătate din suma estimată iniţial. Mai exact, primăria a estimat că modernizarea Parcului Municipal ar costa 17,6 milioane lei dar, când s-a tras linie, s-a constatat că totul s-a făcut la jumătate de preţ.
Cu cei 9.077.874 de lei s-au executat lucrări ca: reabilitarea tuturor aleilor parcului, crearea unei alei pentru biciclete şi role, amenajarea unui luciu de apă, plantarea a 249 de arbori, amenajarea a 3 grupuri sanitare, dar şi montarea a 224 băncuţe, 70 coşuri de gunoi şi pubele şi 6 panouri de informare.
Totodată, din economiile făcute, muncitorii au pus în parc rulouri de gazon, fiind achiziţionat şi montat un sistem de irigaţii. Parcul arată impecabil, totul este nou şi îngrijit, lucru recunoscut chiar şi de unii dintre cei mai mari contestatari ai proiectului.
De exemplu, ecologistul Alexandru Toniuc, care l-a criticat de nenumărate ori pe primar şi l-a acuzat că taie ilegal copacii din parc, şi-a călcat peste orgoliu şi l-a lăudat pe Ovidiu Creţu pentru felul în care arată Parcul Municipal.
Şi alţi consilieri locali din alte partide, dar şi simpli cetăţeni, l-au felicitat pe edil că a reuşit să transforme un loc dat uitării într-unul modern, la standarde europene