Scris de Adriana Barbu - Titlul de Capitală Culturală Europeană sună bine şi pentru intelectualii Aradului, membri în Boardul oraşului.
Arad. Membrii Boardului municipiului Arad s-au reunit luni în cadrul unei şedinţe pentru a discuta două subiecte: Programul multianual privind menţinerea calităţii arhitecturale a clădirilor din municipiu şi Proiectul „Arad, Capitală Culturală Europeană 2021”.
Radu Drăgan, arhitectul şef al Municipiului, a făcut o prezentare a implicării Primăriei Arad în reabilitarea a 50 de clădiri (într-o primă fază), prioritare fiind imobilele unde se constată degradări semnificative, proiectul urmând să demareze în vara anului 2014. O iniţiativă pe gustul reprezentanţilor Boardului oraşului, considerată potrivită pentru intenţia Aradului de a intra în competiţia europeană pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală. Dorin Stanca, membru al Boardului, a venit chiar şi cu o propunere pe subiect: organizarea unei campanii de informare şi chiar a unei competiţii pentru „cea mai frumoasă faţadă reabilitată”.Capitala, un vis frumos
Demersul primarului Gheorghe Falcă de a înscrie oraşul în cursa pentru titulatura de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 a fost şi el pe placul Boardului, membrii acestuia declarându-se susţinători ai acestui proiect. Avocatul Silviu Raţiu a recunoscut, de pildă, conform comunicatului Primăriei Arad, că la început a fost sceptic când a auzit despre această dorinţă a edilului. „Dacă la început am privit cu scepticism această iniţativă, astăzi mă declar un susţinător. Faptul că vrem să ne înscriem în această competiţie ne face din start câştigători. Câştigăm prin faptul că ne recunoaştem sentimentul de apartenenţă la acest oraş. Este o provocare pentru toţi locuitorii oraşului, nu este o chestiune politică, ci ţine de apartenenţa noastră la Arad şi la istoria lui”, a afirmat Silviu Raţiu.
La rând