O sursă judiciară a acceptat să vorbească pentru RL despre abuzurile grave comise în cazul celei mai mari despăgubiri sub formă de daune morale acordată până acum în România şi, probabil, în Europa. Mai mult, sursa RL, s-a oferit să depună mărturie în favoarea societăţii de asigurări prejudiciate.
La rândul său, compania Astra Asigurări, care a fost obligată în mod abuziv să plătească 1,7 milioane de euro sub titlul de daune morale în numele familiei victimei unui accident rutier, a anunţat că va sesiza DNA în legătură cu abuzurile comise pe tot lanţul juridic al acţiunii.
România Liberă susţine că sursa lor arată prin documente că instanţele de judecată şi angajaţii din personalul auxiliar al Tribunalului Satu Mare au făcut totul posibil pentru a grăbi procedura de executare silită a companiei Astra Asigurări pentru suma de 1,7 milioane de euro în ciuda faptului că aceasta dispunea de o decizie care amâna executarea silită.
Sursa citată spune că din nu se ştie ce motive şi fără să verifice legalitatea cererii făcute de executor, magistraţii de la Judecătoria Cluj Napoca au decis deja încuviinţarea la executare, cu toate că suspendarea deciziei în dosarele de executare nr. 401/2013, 402/2013, 403/2013 este publică şi disponibilă pe portalul instanţelor de judecată.
Prin sentinţa civilă nr. 111/LC/20.05.2013 pronunţată de Tribunalul Satu Mare în dosarul 11451/83/2011, instanţa de fond a admis acţiunea civilă formulată de intimaţii reclamanţi Roatiş Vasile, Roatiş Florica şi Roatiş Raul Gheorghe şi a acordat acestora despăgubiri morale de 1.700.000 euro, nemaiîntâlnite în România pentru un singur deces rezultat în urma unui accident de circulaţie produs de prietenul victimei. Din cauza acestei sume exorbitante, fără precedent în cazuistica din România, sentinţa a fost atacată de societatea ASTRA Asigurări cu apel la Curtea de Apel Oradea, solicitâ