Sub pretextul „taxelor“ neplătite, Victor Ponta proiectează lovituri sub centură pentru televiziunile neafiliate puterii politice.
De acord: ordonanța de urgență a Codului insolvenței, modificată pe șest, cu o zi înainte de adoptare, așa încât să decupeze din marea de firme aflate în insolvență doar companiile din audiovizual și încă retroactiv, ei bine, asta e o porcărie. Ia să vedem ce spune art. 81 (3) din ordonanța publicată deja în Monitorul Oficial: „În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenţa prevederilor Legii audiovizualului nr. 504/2002, ca urmare a deschiderii procedurii şi până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licenţa audiovizională, în sensul Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului. În planul de reorganizare vor fi prevăzute condiţiile de exercitare a dreptului de a difuza, într-o zonă determinată, un anume serviciu de programe, condiţii ce vor fi supuse aprobării prealabile a Consiliului Naţional al Audiovizualului“. Un alt articol instituie retroactivitatea aplicării.
Articolele vin în contradicție cu Legea audiovizualului, care nu are prevederi de suspendare a licenței. O confirmă președinta CNA și un membru al Consiliului Național al Audiovizualului: „În Legea audiovizualului nu există procedura de suspendare a licenței. Fie o retragem, fie o prelungim, există ca sancțiune posibilitatea de a înjumătăți o licență, dar nu să suspendăm o licență“, a declarat Valentin Jucan. Deci, nu transparență, nu consultare publică, nu discuții cu experți media. A reproșat-o mai toată presa, au spus-o organizațiile de media, vedem ce spun organismele europene, pe care le-au alertat ActiveWatch, CJI, Freedom House, dar și partide din opoziție, care