Bianca Cotora, 37 de ani, din Avrig (judeţul Sibiu), şi-a deschis acum mai bine de doi ani şi jumătate o afacere cu dulceţuri, siropuri, zacuscă şi fursecuri, dar şi cu obiecte decorative din pânză, feţe de masă, naproane, şerveţele, într-o căsuţă cochetă din zona centrală a oraşului, cu o investiţie iniţială de 20.000 de euro.
Inspirată de magazinele de suveniruri, a trecut de la marketing la „ciudăţenii“ creative Bianca a lucrat mai mulţi ani în departamentul de marketing al firmei pe care o deţine împreună cu soţul ei, dar povesteşte că nu a fost niciodată pe deplin satisfăcută de munca de marketing şi ajunsese să simtă că se plafona. În urmă cu aproape şase ani, a născut o fetiţă şi, în cei doi ani cât a stat acasă pentru a o îngriji, a simţit tot mai acut nevoia de a face altceva, de a-şi face o carieră care să o bucure.
„Am vrut să fac ceva creativ. Eu sunt o persoană creativă, îmi plac lucrurile inedite, altfel, ciudate, combinaţii inedite şi am decis să scot la lumină tot ansamblul acesta de «ciudăţenii» din mine. Voiam în plus să o am pe fiica mea lângă mine, să pot să o aduc la serviciu şi am zis că ar fi o idee bună să deschid un magazin. M-au inspirat foarte mult magazinele de suveniruri din Austria şi Germania, în care intru cu atâta drag şi, de fiecare dată, mă lipesc de câte ceva“, povesteşte Bianca.
Cum s-a „pregătit“ pentru afacere
Însă de la ideea de a avea un magazin ca în reviste şi până la a pune în practică un astfel de proiect a fost cale lungă. Sibianca spune că apropiaţii nu i-au acordat credit şi au descurajat-o de multe ori, spunându-i că este „o prostie“ să-şi deschidă un astfel de magazin, mai ales în Avrig, localitate aflată la circa 30 km de municipiul Sibiu, unde gospodinele îşi pregătesc în casă, singure, toate produsele pe care Bianca îşi propusese