Într-o perioadă în care piaţa muncii este tot mai greu accesibilă mai ales pentru tinerii absolvenţi, una dintre facultăţile Universităţii din Craiova a reuşit contrariul. Are o rată mare de absorbţie a absolvenţilor pe piaţa muncii şi reuşeşte să ţină pasul cu tehnologia. Este vorba de Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică a Universităţii din Craiova, declarată de rectorat drept „vârful de lance al învăţământului universitar din Craiova şi nu numai“.
Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică este condusă de decanul Eugen Bobaşu, care a ţinut să precizeze că „funcţia pe care o deţine reprezintă de fapt o onoare, dar şi o mare responsabilitate“. Primul obiectiv este să fie mereu în pas cu tehnologia, într-o perioadă care evoluează fantastic de repede, iar finanţarea de la bugetul de stat este destul de firavă şi deloc fără efecte.
„Alocarea a fost din ce în ce mai săracă. Am încercat să facem eforturi de modernizare, cu firme partenere şi colaboratori din zonă, să modernizăm laboratoarele“, a spus decanul. Eforturile se fac în prezent pentru 1.500 de studenţi la licenţă şi master şi la doctorat. „Avem şapte programe la ciclurile de licenţă, şase programe la ciclurile de master şi organizăm pregătire doctorală în trei domenii: pe partea de ingineria sistemelor, calculatorea şi tehnologia informaţiei şi partea de mecatronică şi robotică ce constituie al treilea domeniu“, a subliniat prof. univ. dr. ing. Eugen Bobaşu.
Peste 30 de firme pentru practică
Ce stă la baza recunoaşterii pregătirii absolvenţilor, dar şi a studenţilor de la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică este tocmai apropierea mediului economic de învăţământul superior. „În facultate mai fac practică doar studenţii de la anul II, specializarea informatică. Majoritatea activităţilor de practică pentru toate programele se desfăşoară la fir