Părinţii acordă din ce în ce mai puţină atenţie copiilor în dorinţa de a face faţă tuturor provocărilor, iar rarele momente pe care familia le petrece împreună sunt sacrificate pentru rezolvarea treburilor casnice. Echilibrul poate fi însă obţinut prin stabilirea priorităţilor.
Mamele sunt, de regulă, cele care trebuie să realizeze că petrec mai mult timp în bucătărie decât împreună cu familia. Conştientizarea ar trebui să fie urmată de realizarea unei liste care să conţină sarcinile ce trebuie rezolvate, cele care pot fi delegate şi treburile care pot fi amânate.
Delegarea presupune să apelăm la ajutorul celor din jur în loc să facem totul singuri. Poate că bunica va fi fericită să pregătească prăjituri pentru nepoţi sau îţi permiţi financiar să apelezi la serviciile unei spălătorii.
Bineînţeles că un adult poate să rezolve orice este nevoie mult mai rapid decât un copil de 4 sau 5 ani, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fie şi cei mici implicaţi în treburile casei, conform platformei de parenting www.parents.com. Până la urmă, părinţii trebuie să-şi înveţe copiii să fie independenţi. Curăţenia generală poate fi o bună ocazie să organizaţi o competiţie în care adulţi şi pici să încerce să termine cât mai repede ceea ce au de făcut: împăturitul hainelor, aranjatul jucăriilor sau orice altă activitate care ar putea fi dusă la bun sfârşit şi de copii.
Tehnologia te scoate din impas
Timp preţios pierdem şi atunci când răvâşim întreaga casă pentru a găsi chei, ochelari de soare, şi alte mărunţişuri de acest fel. Indicat ar fi să punem un coşuleţ în apropierea uşii în care să păstrăm lucrurile. La fel, pantofii, umbrelele şi pelerinele de ploaie ar trebui să se găsească tot în apropiere de ieşirea din casă.
Se presupune că tehnologia ar trebui să ne uşureze viaţa, iar în ziua de azi chiar putem să rezolvăm o mulţime de t